Kurczak z mango i awokado Rafała


Składniki:
  • ¼ szkl. sosu Worcestershire,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 2 łyżeczki ostrego sosu chili,
  • 2 limonki (lub jedna duża cytryna),
  • 4 piersi z kurczaka,
  • 1 duże mango,
  • 1 awokado,
  • 4 gotowe tortille,
  • sól, pieprz,
  • natka pietruszki,
  • posiekana cebula
Sposób przygotowania:
Sosy i sok z limonek zmieszać w miseczce. Kurczaka umieścić w plastikowym worku i dodać marynatę – wymieszać i włożyć do lodówki (szczelnie zamknięte) na pół godziny. Nagrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Wymieszać pokrojone mango, awokado, natkę, cebulę, sól, pieprz i resztki sosu z miseczki. Wstawić do lodówki. Kurczaka z marynatą przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok. 20 minut, aż zmieni kolor. Podawać na tortilli przyozdobiony ¼ salsy z mango.
,