Składniki (proporcje dowolne):
- mięso (najlepiej z udźca indyczego)
- ziemniaki
- pieczarki
- cebula
- papryka (najlepiej różnokolorowa)
- czosnek,
- groszek lub kukurydza konserwowa
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć ziemniaki. Oleju powinno być sporo, aby ziemniaki się ładnie usmażyły. Ziemniaki przełożyć do garnka, odlać nieco oleju tak, by nie było go za dużo. Następnie na tej samej patelni usmażyć mięso. Usmażone przełożyć do garnka z ziemniakami, następnie to samo zrobić z pieczarkami. Potem podsmażyć cebulę, a kiedy będzie usmażona, dodać paprykę. Po przełożeniu cebuli i papryki do garnka, wlać na patelnię nieco wody tak, by odlepiło się to, co przylgnęło do patelni. Zlać płyn do garnka, dodać czosnek, kukurydzę lub groszek i chwilę razem podusić.
Smacznego!