Składniki:
- 1 kg filetów rybnych
- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 0,5 litra wody
- 2 szklanki wody
- 4 łyżki ketchupu
- 1/3 szklanki octu
- 1 puszeczka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki cukru
- sól, pieprz, Vegeta
- 4 duże cebule
- słoik papryki konserwowej
- słoik ogórków korniszonów
Przygotowanie:
Rybę podzielić na kawałki, posypać Vegetą i odstawić na kilkanście minut. Z mąki, wody i jajek ubić ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczać w cieście i obsmażyć.
Z dwóch szklanek wody, ketchupu, koncentratu, octu, cukru, soli i pieprzu przygotować zalewę i ją zagotować.
Cebule, paprykę i ogórki pokroić w cienkie paseczki.
Do naczynia kłaść warstwami: rybę, warzywa, rybę, warzywa… , całość zalać gorącą zalewą. Odstawić żeby się „przegryzło”.