Sernik bez spodu Lili

Składniki:
  • 1 kg sera białego zmielonego
  • 30 dkg cukru (ok. 1 i ½ szkl.)
  • 6-8 jaj
  • 2 budynie śmietankowe (lub waniliowe)
  • 1 margaryna ( z tych lepszych)
  • Bakalie wg uznania , olejek śmietankowy

Margarynę z cukrem utrzeć dobrze, dalej ucierać dodając po 1 żółtku, do tego dodawać po łyżce-dwie zmielonego sera, ciągle ucierać, następnie dodać budyń, bakalie i na koniec ubite na sztywno białka – całość lekko wymieszać.
Blachę wysmarować, wyłożyć pergaminem, pergamin też posmarować, wysypać drobną bułką tartą, na to wyłożyć masę serową. Piec na złoty kolor, sernik często pęka.
Można piec wkładając do zimnego piekarnika – 180 st. C. i na złoty kolor.
Tagi:
© 2018 portal.mamaroza.pl. All rights reserved.